‘OVVO is een warme club’

Korfbal Roberto Cancian

Op 11 januari staat het onderlinge treffen tussen korfbalverenigingen OVVO en Tweemaal Zes op het programma. Een derby die, net als de wedstrijd tegen de andere regiogenoot SDO uit Kamerik, volop leeft in Maarssen en Maartensdijk. De eerste teams spelen dit seizoen gezamenlijk in de overgangsklasse C. In de zaalcompetitie staan OVVO en Tweemaal Zes op vier punten na vier gespeelde wedstrijden, SDO sluit de rij met nog louter nederlagen tot dusver.

Zowel in Maartensdijk als in Maarssen wordt uitgekeken naar het duel tussen OVVO en Tweemaal Zes. ‘Wij hebben een aantal jaren in de Korfbal League gespeeld en hadden zodoende een aantal jaren die derby niet gespeeld. Zij speelden een klasse lager dan wij, dus nu is het leuk om elkaar weer te treffen’, geeft Rob Brouwer aan. Hij is oud-voorzitter van de club en nu onder meer als erelid betrokken bij de business club. Hij werkte 21 jaar voor de Telegraaf en ook was hij een bekende stem bij radioprogramma Langs de Lijn waarvoor hij onder meer de korfbalfinale in het Rotterdamse Ahoy versloeg. De wedstrijd waar hij ook onder meer als speaker zijn naam aan verbond. ‘Ik vind het leuk om allerlei hand en spandiensten te verlenen voor de club. Ik zorg ook dat er een deejay of een zanger is bij feestjes hier.’

Die contacten heeft hij weer door de artiestenreizen die hij organiseert voor en met bekende Nederlandse artiesten. ‘Maar laten we het nu weer over korfbal hebben’, lacht hij wanneer hij het over al zijn bezigheden heeft.

 

Gezond

‘Bij OVVO is trainer Erwin van der Putten het team aan het verjongen en dat gaat goed. Op het veld staan wij derde na de eerste helft van de veldcompetitie en in de zaalcompetitie staan wij nu in de middenmoot. Als club hebben wij drie jaar in de League gespeeld, dat was echt een cadeautje. Geweldig’, zegt de uit Maarssen afkomstige Brouwer die al bijna zijn hele leven aan de club verbonden is. ‘OVVO is een gezonde vereniging met een eigen sporthal die we sinds het jaar 2000 hebben en ook onze eigen kunstgrasvelden zijn net vernieuwd.’ De bedoeling is dat de accommodatie, het sportveld ligt dicht tegen Zuilen aan, één sportpark wordt met een school er bij en naschoolse opvang.

Met de business club bij OVVO gaat het ook goed. ‘Rondom het veld staan veertig reclameborden van allemaal bedrijven en organisaties uit het dorp zelf. Dat is belangrijk, omdat door die betrokkenheid de cultuur van de club te waarborgen is. In de tijd dat we in de League speelden, hadden we vaak drie spelers van de acht die ‘van buitenaf’ kwamen. Nu we in de overgangsklasse spelen, zijn dat er maar één of twee, maar dat gezegd hebbende, is iedereen uiteraard welkom bij onze club. Wij willen met ons eerste team zo hoog mogelijk spelen en vinden tegelijkertijd de breedtesport net zo belangrijk.’

 

85

OVVO, opgericht in 1934, vierde afgelopen zomer haar 85-jarige jubileum. ‘Dat was toch wel weer een hoogtepunt. Wanneer je dan die saamhorigheid ziet bij deze familiesport, dan is dat genieten hoor. We vierden het jubileum met ruim 150 mensen en bij de afsluitende barbecue kwamen daar nog eens honderd mensen bij’. Brouwer zelf zorgt dan uiteraard voor de muzikale noot. ‘Dat komt altijd wel goed’, lacht hij.

Dat beaamt voorzitter Anneke Pastoor. In januari van 2019 kwam zij in het bestuur voor PR & Communicatie, sinds afgelopen zomer is zij voorzitter op ad interim basis, in verband met ziekte van de toenmalige voorzitter. Ook zij houdt van de club waar ze zelf bijna twaalf jaar speelde, nu kijkt ze vooral graag naar de wedstrijden van haar zoon Daan. ‘OVVO is een warme club waar je graag bij wilt horen. Het is een grote club met meer dan 400 leden, waaronder veel jeugd. Zij spelen en trainen in de eigen hal of op de prachtige nieuwe kunstgrasvelden die onlangs gerealiseerd zijn. Ons 85-jarig bestaan hebben wij groots gevierd en volgend jaar kijken we uit naar de 50ste editie van ons traditionele Schoolkorfbaltoernooi. Ik zet mij graag in voor OVVO om er een positief 2020 van te maken. We zijn blij met de vrijwilligers die zich enorm inzetten om dit, op allerlei gebieden, mogelijk te maken.’ Daar leveren zij en de 65-jarige Rob Brouwer een actieve bijdrage aan.

 

Donderdag komt het tweede deel van het tweeluik over de derby tussen OVVO en Tweemaal Zes online.

 

Details over de derby die in de eerste speelronde van het nieuwe jaar gespeeld zal worden:

Wedstrijdnummer:                11687

Poule:                                         OKC

Accommodatie:                      OVVO-hal, Amsterdamsestraatweg 2, Maarssen

Type:                                           Zaal/week

Veld:                                            Veld 1

Datum                                        11 januari 2020

Tijd                                               20.15