OW Cup 2020 gaat op 11 juli van start

Motorrijden Redactie

Zaterdag 11 juli gaat het seizoen echt beginnen voor Druijff Racing Kawasaki met de eerste race van de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Coureur Vasco van der Valk uit Amersfoort en zijn teamgenoten Nigel Walraven en Alexander Klaassen zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om met hun Kawasaki ZX-10R er een sterke seizoensopener van te maken. Een week later staan er dubbele wedstrijden op het programma.

Binnen acht dagen worden dus de eerste drie races van het seizoen verreden.

Voor Vasco van der Valk is het zijn debuutjaar in de Superbike klasse, maar het team is tevreden over de snelheid en mate van progressie. Alexander Klaassen stapte naar jarenlang met Suzuki te hebben gereden dit jaar over naar Kawasaki. Ook hij begon zich gedurende de trainingen steeds beter thuis te voelen op de ZX-10R. De drie rijders blikken vooruit op de eerste wedstrijd, die zaterdagmiddag 11 juli om 15:00 uur van start gaat op het TT Circuit Assen.

De kalender voor de OW Cup 2020 ziet er als volgt uit:

zaterdag 11 juli – TT Circuit Assen

zaterdag 18 juli – TT Circuit Assen

14 t/m 16 augustus – Schleiz

zaterdag 12 september – TT Circuit Assen

zaterdag 3 oktober – TT Circuit Assen

zaterdag 10 oktober – TT Circuit Assen

Vasco van der Valk: ‘Ik heb er veel zin in. Het is natuurlijk wel spannend om mijn eerste race op een Superbike te rijden. Ik hoop in het weekend veel progressie te kunnen boeken. Dat is tevens het hoofddoel van dit seizoen.’