Paardensport en classic cars op Landgoed Maarsbergen

Paardensport Redactie Utrechtse Sportkrant

Zo’n 200 internationale topsporters uit 10 verschillende landen nemen eind juni deel aan de Maarsbergen Horse Trials. Het is opnieuw een evenement in de regio Utrecht dat valt in de  zwaarste categorie van de paardensport: eventing. Bovendien wordt op Landgoed Maarsbergen waar de wedstrijden worden gehouden, plaats ingeruimd voor classic cars die meedoen aan de Sint Joris Rally.

Wie door het toegangshek van Landgoed Maarsbergen gaat wordt geconfronteerd met de prachtige historische oranjerie en het koetshuis en het perfect onderhouden kasteel. In het, in Engelse landschapsstijl, ingerichte park staan de hindernissen opgesteld. Het landgoed ademt een stijlvolle sfeer waar rust, natuur en schoonheid hand in hand gaan.

 

Cross country parcours

De Engelsman Eric Winter is vanaf het eerste uur de vaste course designer in Maarsbergen. Winter denkt, loopt en kijkt als een paard wanneer hij over het landgoed zwerft. Hij zoekt naar de ultieme uitdaging voor paard en ruiter maar wel altijd vanuit een eerlijk en veilig uitgangspunt. Winter: ‘Als ruiter moet je samen met je paard willen presteren, groeien en leren.’

Ieder jaar weer zet Winter een indrukwekkend parcours neer, maar ‘goed getrainde combinaties rijden mijn parcoursen probleemloos en ik ben er trots op dat mijn parcoursen steeds weer als meest veilig en paardvriendelijk te boek komen te staan’, aldus Winter.

Maarsbergen is eind juni klaar voor drie volle dagen paardenspektakel. Met vijf internationale klassen komt zowel de top van de paarden- als ponyruiters aan de start. Op vrijdagmiddag en zaterdag wordt het koningsnummer, de cross country gereden.

Op zaterdag is ook de vertederende rubriek My First Eventing Challenge voor de allerjongste jeugd met hun pony’s. Deze rubriek wordt gevolgd door De Grote Prijs van Maarsbergen waarin nationale ruiters kunnen deelnemen aan een springwedstrijd.

 

Classic Cars

Tijdens het evenement, op zaterdag 1 juli, is de start en finish van de Sint Joris Rally vanaf het hoofdterrein. Een rally waaraan vele unieke classic cars deelnemen. Na afloop van de rally worden de auto’s tentoongesteld aan het publiek. En, bezoekers die met een classic car naar het evenement komen mogen door de toegangshekken rijden en parkeren op het hoofdterrein.

Iedereen is tijdens de wedstrijden welkom op Landgoed Maarsbergen. De toegang tot het terrein is gratis. Bezoekers kunnen heel dicht bij de paarden komen en bijna bovenop de hindernissen staan om alles goed te kunnen zien.

Op grote beeldschermen is de wedstrijd ook vanaf het hoofdterrein helemaal te volgen. In het strodorp worden prachtige schoenen, stijlvolle kleding, paardenspullen en andere kwaliteitsproducten aangeboden.

Overal zijn sfeervolle plaatsen ingericht om van de wedstrijd en de catering te genieten. Topsporters, de jongste jeugd, nationale springruiters en classic cars kleuren het decor van Maarsbergen Horse Trials van 29 juni tot en met 1 juli 2017.