Parodie op voetbal in Venlo

Voetbal Hans van Echtelt

Na de attractieve partij tegen ADO hadden de meegereisde fans van FC Utrecht een portie zelfvertrouwen meegenomen naar De Koel. Het zou toch niet weer gebeuren dat het laag geklasseerde VVV opnieuw punten zou afsnoepen van FC Utrecht zoals destijds op 25 augustus van het vorig jaar toen Galgenwaard onthutst een nederlaag van 1-2 moest ondergaan tegen de formatie uit Venlo.

Maar opnieuw lukte het FC Utrecht niet om de Limburgse opponent naar een nederlaag te spelen. Integendeel, lang zag het uit naar weer een zege voor VVV. Maar in de slotfase mocht aanvoerder Simon Gustafson tot twee keer toe van elf meter aanleggen, nadat zijn eerste penalty was gekeerd. Ingrijpen van de VAR schonk FC Utrecht een herkansing zodat de schande van een nieuwe nederlaag uitbleef.

Wonderlijk was dat na de 4-0 tegen ADO zo’n zouteloze partij in Limburg werd afgeleverd. ‘We speelden angstig en zonder pressie,’ zo analyseerde John van den Brom na afloop het ondermaatse optreden van zijn ploeg waarin Gyrano Kerk wegens een blessure ontbrak en ook pechvogel Adrian Dalmau weer niet op het wedstrijdformulier stond, hij lijkt opnieuw voorlopig niet inzetbaar. FC Utrecht mist duidelijk een sluipschutter in het strafschopgebied, een rol die Issah Abas niet lijkt te kunnen invullen.

Komende zondag komt Ajax op bezoek in een ongetwijfeld kolkend Galgenwaard. De Amsterdammers voelen de hete adem van AZ in de nek en zullen zich geen puntenverlies kunnen permitteren in Utrecht. Maar deze topper brengt altijd onvermoede krachten naar boven bij de Domstedelijke formatie en mogelijk zal dat ook nu het geval zijn. En kan de parodie op voetbal die in Venlo werd opgevoerd, uitgewist worden.