FC Utrecht haalt Daniel Arzani en verkoopt Patrick Joosten

Voetbal Hans van Echtelt

Patrick Joosten vertrekt naar FC Groningen waar hij met Arjan Robben zal gaan samenspelen. De 24-jarige vleugelaanvaller kwam in 2015 over van NEC naar Galgenwaard waar hij geen basisplaats kon veroveren. Daarna werd hij twee keer verhuurd, naar respectievelijk VVV Venlo en Sparta Rotterdam. De Domstelingen kunnen op zijn plek komend seizoen beschikken over Daniel Arzani, een 21-jarige buitenspeler die overkomt van Manchester City.

Joosten had nog een contract voor een jaar zodat FC Groningen een (geringe) transfersom zal moeten betalen. Hij werd overbodig in Galgenwaard omdat FC Utrecht Daniel Arzani gaat huren van Manchester City, een speler voor dezelfde positie.

 

Arzani

De afgelopen twee seizoenen behoorde de uit Australië afkomstige Arzani tot de selectie van de Schotse topclub Celtic, dat de rappe flankspeler huurde van Manchester City. Door een gescheurde kruisband speelde hij slechts twee duels in Schotse dienst. Arzani is de tweede aanwinst voor FC Utrecht, eerder werd namelijk Django Warmerdam transfervrij overgenomen van FC Groningen.

Aanvaller Daniel Arzani is de vierde Australiër bij FC Utrecht. De international uit Down Under treedt in de voetsporen van Tommy Oar, Adam Sarota en Michael Zullo. Dat drietal speelde in het begin van het afgelopen decennium voor de Domstedelingen.

Daniël Arzani komt op huurbasis voor FC Utrecht uit. Foto: FC Utrecht