Paul Keres delft onderspit in sleutelduel met Groningen

Schaken Redactie

De kansen van Paul Keres om te promoveren naar de Meesterklasse zijn danig geslonken door een nederlaag tegen Groningen. Beide teams hebben nu evenveel wedstrijdpunten, maar de noorderlingen hebben een beter ‘doelsaldo’ (bordpunten). In de andere eerste klasse is Oud Zuylen Utrecht nog in de race voor de titel en dus promotie naar de Meesterklasse.

Het gaat best goed met het Utrechtse schaak, al kon Paul Keres het niet bolwerken in het sleutelduel met de Groninger Combinatie dat op oorlogssterkte naar de Domstad was gekomen. Het Utrechtse tiental verloor uiteindelijk met 4,5-5,5 ondanks zeges van Jan Breukelman en Niels Ondersteijn. Beide teams hebben in klasse 1A na zes ronden 10 punten vergaard. Er zijn nog drie ronden te gaan.

Oud Zuylen Utrecht heeft in klasse 1B eveneens 10 wedstrijdpunten en neemt met Haarlem de gedeelde koppositie in. In de zesde ronde versloeg OZ Utrecht met 5,5-4,5  het bezoekende Caissa. Voor het volle punt in het ‘doelpuntrijke’ treffen tekenden  Vincent Diepeveen, Sebastian Halfhide, Oele Dijkhuis, Robert Beekman en Frank Lommers.

En Passant speelde gelijk (5-5) tegen Apeldoorn en staat derde in de Meesterklasse. Het team uit Bunschoten/Spakenburg kon juichen bij de zeges van Lucas van Foreest, Namig Guliyev en Friso Nijboer.