Paul Keres scoort maximaal met zes zeges in zes duels

Schaken Redactie

Paul Keres is ook in de zesde ronde van de schaakcompeitite ongeslagen gebleven. De Utrechters versloegen Philidor met ruime cijfers (7,5-2,5) terwijl naaste concurrent Zukertort uit Amstelveen een vrij weekend had. Daardoor bedraagt de voorsprong nu 4 wedstrijdpunten en 12 bordpunten. Paul Keres hoeft zelf niet in actie te komen op de achtste speeldag.

Doordat Oud Zuylen Utrecht zich op het allerlaatste moment terugtrok zitten in de klasse 1A niet tien maar negen ploegen. Paul Keres maakt het weinig uit, de Utrechters gingen tegen Philidor onverdroten door met wat ze het hele seizoen al doen: winnen. Hugo ten Hertog, Jan Breukelman, Xander Wemmers, Joris Kokje, Niels Ondersteijn, Paul Hommersom en Wesley Vermeulen sleepten een zege in de wacht.

In de meesterklasse rukte En Passant op naar de gedeelde vierde plaats. Op nummer laatst Caissa werd een benauwde overwinning behaald (5,5-4,5). Voor de ploeg uit Bunschoten/Spakenburg zorgden Namig Guliyev, Michael Feygin en Ivo Wantola voor een vol punt.

Amersfoort heeft het moeilijk in de klasse 2B. Van Santpoort werd met 5-3 verloren en Amersfoort staat zevende met 4 wedstrijdpunten. Het tweede team van Paul Keres voert de ranglijst samen met de Waagtoren aan.

 


Lees ook

Schakers Paul Keres nemen voorschot op kampioenschap