Paul Keres slaat meteen toe

Schaken Redactie

Paul Keres heeft in de openingsronde van de schaakcompetitie meteen toegeslagen. Het Utrechtse tiental versloeg op vijandelijk terrein Haarlem met ruime cijfers (3,5-6,5). Wat die eerste klap waard is zal aan het eind van het seizoen blijken, maar vooraf werd Haarlem als de grootste concurrent gezien van de ambitieuze Utrechters.

Kampioen worden, dat is wat Paul Keres wil. Kampioen worden en dus promoveren naar de meesterklasse. Dat is heel wel mogelijk met het sterke team dat op de been gebracht kan worden. Tegen Haarlem tekenden Demre Kerrigan, Jan Breukelman, Joris Kokje, Paul Hommersom en Evert Rademakers voor een vol punt door hun tegenstander tot overgave te dwingen. Op grond van het aantal bordpunten heeft Paul Keres meteen de leiding genomen in de klasse 1A.

 

Meesterklasse

In de meesterklasse begon de hoogst spelende club in midden Nederland, En Passant, met een 6-4 nederlaag tegen het sterke Apeldoorn. Een aandeel in de zege van Apeldoorn had Erwin l’Ami uit Woerden, die jarenlang is uitgekomen voor….En Passant. Nu gaf hij zijn tegenstander Michael Feygin, die een veel lagere elo-rating heeft, geen kans.  Voor lichtpuntjes bij de topclub uit Bunschoten-Spakenburg zorgden Henk Vedder en Jan-Willem van de Griendt. Overigens deed in tegenstelling tot eerdere berichten Zhaoqin Pheng, al jaren een vaste waarde, gewoon mee bij En Passant. Ze remiseerde met Merijn  van Delft.