Schaakvereniging Paul Keres zonder puntverlies

Schaken Redactie

Paul Keres ligt op schema voor het kampioenschap in de klasse 1A. De Utrechtse schakers versloegen in de tweede ronde Caissa Eenhoorn met ruime cijfers (7,5-2,5) en zijn nog zonder puntverlies in de op een na hoogste afdeling. Alleen Amstelveen kan Paul Keres bijbenen. De twee teams hebben ook hetzelfde aantal bordpunten verzameld. 

Jan Breukelman, Demre Kerigan, Peter Lombaers, David van Kerkhof en Paul Hommersom zorgden voor een vol punt, evenals Evert Rademakers die geen tegenstander had. Verrassend was het verlies van de doorgaans zo stabiele Xander Wemmers. Hij verslikte zich in zijn tegenstander en kon een kogelronde nul noteren.

In de meesterklasse bleef En Passant Den Bosch met 6-4 de baas. De schakers uit Bunschoten/Spakenburg misten Lucas van Foreest, maar Landa Konstantin, Namig Guliyev, Friso Nijboer en Richard Vedder vingen dat bekwaam op met overwinningen. En Passant staat na twee ronden in de middenmoot. In de tweede klasse doet Paul Keres-2 mee in de subtop, Amersfoort bivakkeert in de middenmoot.