Pech houdt Vincent ter Schure af van goud op tijdrit

Aangepast sporten Wielrennen Redactie

Houtenaar Vincent ter Schure heeft met Timo Fransen zilver veroverd op de Paralympische Spelen in Tokio. Dat had goud kunnen zijn wanneer het tandemduo op de tijdrit niet met pech te kampen had gehad. Daardoor moest van fiets gewisseld worden en gezien de geringe achterstand - minder dan zeven seconden – kostte dat hen vermoedelijk de olympische titel. Landgenoot Daniel Abraham pakte in een individuele categorie de gouden medaille.

Ter Schure krijgt nog een kans op dat eremetaal, vrijdag komt hij met Fransen uit in de wegwedstrijd. Op dat onderdeel won de Houtenaar die kampt met een progressieve oogziekte vijf jaar geleden in Rio de gouden medaille.

De tijdrit werd gewonnen door Alexandre Lloveras. De Fransman kwam over de finish in een tijd van 41.54.02. Ter Schure en Fransen zaten daar minder dan zeven seconden achter. Het andere Nederlandse duo, Tristan Bangma en zijn piloot Patrick Bos, finishte als zesde in 47.20.91, ruim 5 minuten later dan de winnaar. Ook zij kampten met materiaalpech.