Persoonlijke aanpak staat centraal in oud kantoorpand

Overig nieuws Veronique Rap

Vier vrouwen en drie mannen staan op zaterdagochtend om 11.00 uur klaar voor het Bootcamp Primal in een oud kantoorpand op het industrieterrein in De Meern. Het Bootcamp wordt gegeven door FOXtraining. Bij binnenkomst zijn er al twee mannen fanatiek aan het sporten: één staat in handstand tegen de muur en een ander trekt zich, een stuk vaker dan de meeste mensen kunnen, op aan een rekstok.

Ondanks de aanwezigheid van de spierbundels en tatoeages is de sfeer ontspannen. Het is kleinschalig en de groep is divers: mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, getraind of op het oog minder getraind.

FOXtraining is geen standaard sportschool waar machomannen aan de apparaten hangen en lessen zumba of pilates worden gegeven. Ook wordt er geen bootcamp gegeven zoals in het park, waar een groepje vrouwen achter een trainer aanhobbelt. De trainers en oprichters van FOXtraining, Sebastiano Allegra en Michael Aarts, pakken een bootcamp  heel anders aan. De a-typische locatie is hier al een voorbode van: een oude hal in een kantoorpand, waar de lamellen nog voor de ramen hangen en een vrachtwagen nog zo zou kunnen lossen. Midden in de hal staat een apenkooi-achtige constructie met rekken, touwen, ringen en gewichten. Er klinkt hip-hop- muziek. Er zijn geen spiegels in de ruimte.

De les start met een forse warming-up: op en neer rennen, kikkersprongen, tigerwalk en uitvalspassen. Na vijftien minuten zijn er al uitgeputte gezichten te zien en lopen twee mannen met beide handen op het hoofd uit te hijgen. En dat terwijl trainer Allegra benadrukt: ‘De kikkersprong moet ontzettend relaxed zijn’.

Na afloop legt hij uit dat de bewegingen zijn gebaseerd op dierbewegingspatronen, vandaar ook de naam Primal Bootcamp. Spieren hebben volgens Allegra namelijk een bepaalde functie en daarvoor moeten we ze ook gebruiken: ‘We moeten aan onze armen kunnen hangen, terwijl de meeste mensen al na twee seconden loslaten’.

Anders dan in een reguliere sportschool gebruikt Allegra in zijn trainingen deze natuurlijke bewegingen, waarbij alle spieren worden …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los