Peterson keert terug bij FC Utrecht, Strieder naar Zwolle

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd aan het begin van de tweede seizoenshelft. Kristoffer Peterson keert terug in Galgenwaard, op huurbasis is de 25-jarige Zweed overgenomen van Swansea City waar hij nauwelijks aan de bak kwam. Eerder speelde Peterson 34 keer in het shirt van FC Utrecht waarin hij geen definitieve basisplaats kon afdwingen.

Na zijn Domstedelijke periode was hij beduidend schotvaardiger bij Heracles, waar in 85 duels liefst 25 keer scoorde. En ook nog eens vijftien assists op zijn naam bracht. De vergelijking met Cyriel Dessers ligt voor de hand, ook deze door FC Utrecht naar Heracles verkochte spelers doet het beduidend beter in Almelo dan in Galgenwaard.  FC Utrecht heeft een optie tot koop bedongen bij de transfer van Peterson en die transactie is niet de laatste in deze maand. Middenvelder Rico Strieder die evenmin een basisplaats heroverde na zijn langdurige blessure, verhuist voor de rest van dit seizoen naar PEC in Zwolle.

Ook David Jensen, voormalige basisspeler, is op zoek naar een nieuwe club, nu de Deense doelman geen kans meer heeft om terug te keren in de FC-hoofdmacht. Ook Urby Emanuelson heeft de wens te kennen gegeven uit Galgenwaard te willen vertrekken, nu hij geen basisplaats meer heeft bij trainer John van den Brom.