Pieterse wint NK-goud, Van der Haar zilver en Agterberg brons

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse uit Amersfoort is zondag Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de junior-vrouwen. Er was meer regionaal succes op de zanderige ondergrond in Huijbergen. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam won Lars van der Haar uit Woudenberg zilver bij de profs. Brons was er voor Kyle Agterberg uit Maartensdijk bij de beloften.

Pieterse was vooraf een van de kandidaten voor het goud. De pas 16-jarige scholiere, een kind van de Amersfoortse wielervereniging WV Eemland, heeft zich dit seizoen als een komeet ontwikkeld en kan zich zelfs redelijk handhaven bij de elitevrouwen. In het veld van beloftevrouwen en junior-vrouwen werd ze vierde achter de ongenaakbare topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado en dat was voldoende voor het rood-wit-blauwe tricot van de junioren. Bij de vrouwelijke profs prolongeerde Lucinda  Brand haar titel, voor Marianne Vos en Maud Kaptheijns.

Kyle Agterberg haalde het podium bij de beloften. Ryan Kamp werd Nederlands kampioen, Roel van der Steegen won het zilver. De strijd bij de profs werd zoals verwacht geen echte strijd. Mathieu van der Poel was niet te houden en veroverde zijn vijfde nationale titel. Lars van der Haar profiteerde van een val van Corné van Kessel, ploeggenoot bij Telenet Fidea Lions, en werd tweede. Van Kessel greep het brons.