Pittige loting UZSC m/v KNZB beker

Waterpolo Ted Vermeulen

Op het Bondsbureau van de KNZB in Nieuwegein is vorige week de loting verricht voor het toernooi om de KNZB-beker waterpolo. De mannen van eredivisionist UZSC werden in de eerste ronde gekoppeld aan het sterke Goudse DONK. Het sterk verjongde Utrechtse team speelt op 20 oktober in het eigen Krommerijnbad en een dag later wordt er gespeeld in de Kaasstad.

Het mannenteam van BZC Brandenburg, dat komend seizoen uitkomt in de eerste klasse, lootte tegen SVH, dat komend seizoen in de eredivisie uitkomt. De mannen van trainer/coach Ton Pouw spelen op 20 oktober eerst in De Bilt en reizen een dag later naar het Rotterdamse Hillegersberg.

Het vrouwentoernooi heeft een andere opzet ondergaan. De ingeschreven teams zijn ingedeeld in poules van vier, waarvan de nummers 1 en 2 in de eindrangschikking zich plaatsen voor de kwartfinales. De Utrechtse vrouwen zijn ingedeeld bij eredivisionist Het Ravijn uit Nijverdal en de eerste klassers WZC SG uit Zoetermeer en het Haagse SG Waterpolo De Haag. UZSC speelt op 6 oktober eerst een thuiswedstrijd tegen Het Ravijn en reist een dag later naar Nijverdal, op 13 oktober gaan de vrouwen op bezoek in Zoetermeer, voor welk team UZSC een dag later gastvrouw is en de laatste confrontatie in de poule is op 27 oktober in Den Haag, gevolgd door de return op 28 oktober aan de Weg naar Rhijnauwen.

Bij ZPC en UZSC zijn er in de zomer verschillende wijzigingen in de begeleiding doorgevoerd en Brandenburg verwelkomde nieuwe spelers.

 

UZSC

Evangelos Pateros zal vanaf het komend seizoen het hoofdtrainerschap bij UZSC vervullen als vervanger van Rob Bijeman. Naast trainer en coach van mannen-1 zal de uit Griekenland afkomstige Pateros ook de jeugdopleiding van UZSC gaan leiden. Met ingang van het nieuwe seizoen is die laatste positie vacant na het vertrek van Michael Tollenaar als hoofdtrainer van de jeugd. De club liet weten dat de ambitie van UZSC en de beschikbare uren van Tollenaar ‘niet meer op elkaar aansluiten’.

Pateros was eerder hoofdcoach bij het Griekse Olympiakos en trainer van het Turkse Esti waar hij onder meer werkte met Utrechtse waterpolospeler Mike van den Brink. De komst van Pateros is mede mogelijk door de steun die UZSC van clubsponsor Klaus Schmitt & Partners ontvangt. Tot de komst van Pateros worden de honneurs door Willem Wouter Gerritse waargenomen, die het trainingsprogramma voor het nieuwe seizoen zal opstarten.

 

ZPC Amersfoort

Hans van Zeeland wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer /coach van de mannenselectie van Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Hij neemt het stokje over van Barry Wittenbernds die volgend seizoen terugkeert naar BZC Borculo. Van Zeeland is geen onbekende in Amersfoort. Hij is eerder hoofdtrainer en coach geweest van het toenmalige AZ&PC. ‘Na mijn gesprek met de selectie is het mij duidelijk geworden dat er bij Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort de afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt,’ laat de nieuwbakken trainer/coach op de club website weten. ‘De huidige selectie bestaat uit een aantal ervaren jongens die de klappen van de zweep kennen. Daarnaast is er een grote groep jeugdige spelers die zich de komende jaren verder zullen ontwikkelen waardoor er een hele goede balans bestaat. Samen met de nieuwe trainer/coach van het tweede mannenteam en de andere stafleden gaan we er voor zorgen dat Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort deze groei door gaat zetten.’

Jeroen Kers, voorzitter van de waterpolocommissie en Pieter Klaasse, voorzitter van Stichting Topsport alsmede het bestuur van ZPC Amersfoort zijn blij met de terugkeer van Hans van Zeeland op het oude nest. ‘De ervaring en duidelijkheid die Hans met zich meebrengt zal een positief effect hebben op de verdere ontwikkeling van de mannenselectie. Daarnaast zal er door Van Zeeland intensief worden samengewerkt met onze jeugdtrainers wat in lijn ligt met ons waterpolobeleidsplan’, aldus Lars van der Laan, volgend seizoen verantwoordelijk voor de technische zaken binnen ZPC Amersfoort.