Podcast: Welke muziek kan jouw sportprestatie verbeteren?

Podcast en video Redactie

Een week of twee geleden stond Chris Froome ineens volop in de spotlights van de wielermedia. Ditmaal had het niets met wielrennen te maken; Froome had de playlist gepubliceerd die hij had beluisterd tijdens zijn 150 kilometer lange trainingsrit over de gravelpaden van Tenerife. Muziek is allang niet meer weg te denken uit de sport. Maar wat is het bewijs dat muziek de fysieke prestatie ècht kan beïnvloeden? En hoe werkt dit dan precies? Dit onderwerp staat centraal in aflevering 58 van de Slimmer Presteren Podcast.

Uiteraard had men op social media wel een mening over de lijst van Froome. Zijn muziekkeuze kwam overeen met die van een 15-jarige puber van een paar jaar terug, zo reageerde iemand op Twitter. Welke muziek er zoal op de lijst stond? Tiësto’s ‘God is a Dancer’ en Carly Rae Jepson met ‘Call me Maybe’ bijvoorbeeld. Maar ook ‘Bitter Sweet Symphony’ en ‘La Bamba’. Zelfs Phil Collins en Nirvana waren te vinden op Froome’s muzieklijstje.

Of Froome er überhaupt naar luisterde op de fiets, was echter nog maar de vraag. Hij was de hele dag in het gezelschap van twee ploeggenoten; weinig reden voor de Brit dus om muziek in te zetten om hem te ondersteunen tijdens zijn fietsrit. Maar stel dat hij alleen was geweest: had muziek hem dan kunnen helpen in de training en waarom dan? En is tijdens het sporten alle muziek -zelfs die waar Chris Froome van houdt- geschikt om je op te peppen? In aflevering 58 van de Slimmer Presteren podcast duiken presentatoren Gerrit Heijkoop, Jurgen van Teeffelen en Guido Vroemen in de kracht van muziek voor het leveren van prestaties.

 

Podcast

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.

slimmer-presteren-podcast.nl