Polsstokseizoen start met klinkende overwinning voor Jaco de Groot

Polsstokverspringen Redactie

De polsstokverspringers zijn het seizoen voortvarend gestart. Meteen op de eerste dag van de versoepelingen van de corona-maatregelen werd er in Kockengen gesprongen in alle wedstrijdklassen. De Nederlands recordhouder Jaco de Groot uit Kamerik kwam meteen sterk uit de startblokken en won de wedstrijd met een afstand van 20,82 meter, na in de voorronde ook al een mooie 20 meter te hebben gesprongen.

Ook Erwin Timmerarends, tegenwoordig woonachtig in Bodegraven en Wilco van Amerongen uit Benschop sprongen sterk met, in de finale, ruime 20 meter afstanden. Nieuweling bij de senioren Lucas van Eijk (Haastrecht) had een sterke openingsprong met 19,93 meter. Hij leidde enige tijd de wedstrijd en werd uiteindelijk knap vierde.

Bij de vrouwen won Fabienne Overbeek (Benschop) overtuigend met een afstand van 14,52 meter. Op ruime afstand gevolgd door Demi Groothedde uit Jaarsveld (13,40 meter) en Laura Maaijen uit Haastrecht (13,33 meter).

In de jongenscategorie was het thuisfavoriet Rick Cazant (Kockengen) die met drie persoonlijke records en de kampioenstitel de show stal. Hij eindigde op een mooie 16,88 meter en lijkt dit jaar een serieuze uitdager te worden van Roy Velis (Benschop). Joost van Weelden (Haastrecht) en Reymon Tukker (Montfoort) werden tweede en derde.