Polsstokverspringer Erwin Timmerarends pakt winst onder lastige omstandigheden

Polsstokverspringen Redactie

Afgelopen week sprongen de polsstokverspringers hun wedstrijden op de accommodatie in Vlist. Een straffe tegenwind maakte het zaterdag lastig voor springers om verre sprongen te maken. Opvallend was dat de eerste vijf wedstrijden van het jaar al vier verschillende winnaars opleverde bij de senioren. Op woensdag won Wouter van Midden (Vlist) de wedstrijd, maar tijdens de Vlisterbokaal op zaterdag wist hij geen goede afstand te noteren. In Vlist was Erwin Timmerarends (Bodegraven) de beste springer.

In de voorronde moest hij nog zijn meerdere erkennen in Wilco van Amerongen (Benschop), maar in de finale haalde hij uit. Met 19,66 meter liet Timmerarends zien al goed in vorm te zijn. Van Amerongen – leider van het De Samenwerking-klassement – kon hier geen antwoord op geven en bleef steken op een tweede plaats met 18,53 meter. Sander van Vliet (Oudewater) werd verrassend derde met 17,74 meter.

In de vrouwencategorie begint Fabienne Overbeek (Benschop) steeds beter in vorm te raken. Julia van Eijk (Haastrecht) was de beste in de voorronde met 13,35 meter, maar in de finale ging Overbeek hier nipt overheen (13,37 meter). De derde plaats was voor Doriene de Vos-De Wit (Veenendaal) met een afstand van 13,21 meter.

 

Junioren

Topjunior Reinier Overbeek (Benschop) liet het afweten in Vlist, waardoor er ruimte was voor concurrentie en Timon de Haaij (Lopik) maakte hier dankbaar gebruik van. De tweedejaars junior sprong een stabiele wedstrijd en kwam in zijn beste sprong tot 17,34 meter. Daarmee bleef hij thuisspringer Lucas van Eijk (Haastrecht) voor, die tot een afstand van 16.91 meter kwam. Chris Anker (Vlist) complementeerde het podium door zijn sprong van 16,81 meter.