Poulewinst Nederlandse beachvolleybalsters

Beachvolleybal Redactie

De vrouwen van het Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met Madelein Meppelink, geboren in Rhenen, en Sanne Keizer, hebben zich als poulewinnaar geplaatst voor de achtste finale van het FIVB World Tour toernooi in Tokio. Deze wedstrijd zal tegen Tsjechië gespeeld worden. Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen plaatsten zich voor de kwartfinale.

Het vier sterren toernooi is zowel voor de deelnemers als voor de organisatie een test richting de Olympische Spelen van 2020 in de Japanse stad. Het toernooi wordt namelijk gespeeld op de plek waar volgend jaar ook de Olympische beachvolleybalwedstrijden plaatsvinden: het Shiokaze Park.

Ook wordt er volgens een Olympische schema gespeeld: er doen 24 teams per gender mee die worden verdeeld in zes poules. Vervolgens gaan er 16 teams door naar de single eliminatiefase.

De twee BTN-teams kunnen in Tokio ervaren hoe het is om in de warmte te spelen, het is de komende dagen 31 tot 35 graden in de Japanse stad en de luchtvochtigheid is er zeer hoog. De Nederlandse teams waren eerder al op Papendal voor verschillende ‘hitte testen’ in de klimaatkamer.