Prestigieus keurmerk voor Turn4u

Turnen Ted Vermeulen

Turn4u mag zich vanaf 18 april een officieel door de KNGU erkend talentenopleidingscentrum (TOC) noemen. Het keurmerk van de turnkoepel is een bevestiging dat de nog jonge Utrechtse vereniging, ontstaan uit de clubs Sport Vereent, Fraternitas en Longa, op voorbeeldige wijze aan de weg timmert met de ontwikkeling en begeleiding van turntalent in de Domstad.

Een van de grote turntalenten in Utrecht is de 12-jarige Pleun Reinders. Haar wacht enkele spannende dagen met Jong Oranje. De Utrechtse reist zondag 15 april vergezeld door haar trainster Willemijn Nieumeijer per vliegtuig af naar Oostenrijk, waar in Linz teamwedstrijden met Jong Oranje zijn. Voor de turnsters van deze elitegroep is een minimumleeftijd van 14 jaar vastgesteld, dat voor Pleun Reinders een uitzondering wordt gemaakt is typerend voor haar grote talent.

Vier turnsters van Turn4u namen in sporthal Merwestein in Nieuwegein deel aan de halve finales voor de 3e divisie. Alice Arends turnde bij de pupillen I een goede en stabiele wedstrijd maar het deelnemersveld was dermate sterk dat ze er niet in slaagde zich te kwalificeren voor het bondskampioenschap.

 

Unicum

Anisha Sloeserwij, Ronja Houtekamer en Marijn Boumans ondervonden eveneens geduchte concurrentie in de laatste wedstrijd bij de senioren. In het veld van 24 turnsters waren maar zes plekken te bemachtigen voor het bondskampioenschap, waardoor de druk hoog was. Op balk liet Boumans een stabiele oefening zien, wat resulteerde in een monsterscore en een toestel-finaleplaats voor het NK. Op vloer was Houtekamer de uitblinker met een mooie oefening en uiteindelijk de hoogste score van het veld. Ook zij veroverde de toestelfinale plek. Op sprong boekte Sloeserwij een prachtig resultaat, wat een reserveplek voor de toestelfinale opleverde.

Het eindresultaat was een podiumplek voor alle drie de meiden. Een unicum in de Utrechtse turngeschiedenis. Marijn Boumans mocht met een totaalscore van 44.399 de gouden medaille ophalen, Ronja Houtekamer (44.200) de zilveren medaille en Anisha Sloeserwij bleef niet ver achter met een totaalscore van 44.166 en het brons. Alle drie turnsters zijn daarmee gekwalificeerd voor het bondskampioenschap op 26 en 27 mei in Waalwijk.