Prijzenregen Judoschool Barberio

Judo

In het paasweekend was de wedstrijdselectie van judoschool Barberio al vroeg uit de veren. De judoka’s van de school uit Maarssen gingen namelijk naar Assen, waar het 40ste internationale Bartje Toernooi gehouden. Een gerenommeerd toernooi met meer dan 700 deelnemers uit het hele land, en daarbuiten.

’s Ochtends begon het meteen al goed voor Barberio. Guus Dikker won alle partijen, de meeste met houdgreep en hij eindigde als eerste. Lucas Reijnders, die nog wat last heeft van blessures en wat te zwaar was ingedeeld, vocht spannende partijen en bemachtigde  uiteindelijk een fraaie tweede plaats.

Daarna was Tijani Boot aan de beurt. Hij kwam voor het eerst uit in een zwaardere klasse, wat altijd spannend is. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en veroverde een knappe tweede plaats.

Ook ’s middags werden er prijzen verdiend door Barberio. Jeroen Rose had een zware poule, maar liet zien wat hij kon en kwam uit op een derde plaats. Ties Hardeman deed ook goed mee en werd na een omstreden kruisfinale toch nog knap vierde. Lena Staarman was heel goed bezig en wist in een poule van zeven een prachtige eerste plaats te halen.