Programma en selectie EK Honkbal onder 12

Honkbal/Softbal Kort nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Morgen start het jaarlijks terugkerend Europees kampioenschap honkbal voor jeugd onder 12 jaar. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door de CEB (Confederation of European Baseball). Het toernooi duurt tot 15 juli 2017 op de honkbalvelden van UVV op Sportpark de Paperclip te Utrecht. Negen landen strijden tegen elkaar met als doel een plaats op het erepodium..

Selectietraining. Foto: Jan Kruijdenberg

Coaching

Sinds 2004 is Peter Herkemij actief als coach: “Het is het beste alternatief, waarbij je toch nog met je voeten in het gravel kan staan.” Lang over het aanbod om aan de slag te gaan als manager voor het U12-team hoefde hij dan ook niet na te denken.

“Het is natuurlijk een eer dat je wordt gevraagd”, vertelt hij. “Voor mij is het een mooie uitdaging. Ik verwacht er verder nog een succesvol en leerzaam toernooi van te maken.”

Met Herkemij zijn ook coaches Jesse Aussems en Eric de Vries toegetreden tot de technische staf. Herkemij is blij met hun inbreng. “Het jeugdig enthousiasme van Jesse Aussems en het feit dat hij in de hoofdklasse speelt, spreekt tot de verbeelding van onze spelers”, vertelt Herkemij.

“Daarnaast hebben wij dezelfde ideeën over honkbal, omgaan met jeugd, managen van verwachtingen en het optimaliseren van de kwaliteiten binnen een team.”

 

Selectie

Na uitgebreide selectiewedstrijden zijn de volgende spelers tot de selectie toegetreden

 

Programma