Promotieverzoeken ZPC Amersfoort gehonoreerd

Waterpolo Zwemmen Redactie

Net als vele andere bonden heeft de zwembond besloten dat er dit seizoen geen kampioenen worden benoemd in de waterpolocompetitie. Ook worden er geen degradanten en promovendi aangewezen. Clubs konden zich echter wel aanmelden voor vrijwillige promotie (of degradatie) op basis van de huidige standen. ZPC Amersfoort vroeg promotie aan voor de mannen en vrouwenploeg, hun verzoek werd vandaag gehonoreerd met een plek in de waterpolo eredivisie en eerste divisie.

Net als in de volleybalcompetitie werden de leden geraadpleegd voor een oplossing aangaande het promotie- en degradatieprobleem. Er werd ook binnen de zwemsport massaal gehoor gegeven aan dat verzoek en via de KNZB liet competitieleider Ilse Sindorf weten: ‘Een bijzonder jaar zal ook een bijzonder vervolg moeten hebben. Voor de inrichting van de nieuwe competitie hebben wij gemeend om verenigingen een keuze te laten maken en ruimte te bieden voor een verzoek tot coulance als het gaat om promotie en degradatie. Deze verzoeken zijn inmiddels ingediend voor zowel de bond als de regio’s en deze kunnen vrijwel allemaal worden gehonoreerd. Alle verenigingen die een verzoek tot coulance hebben ingediend, worden hierover geïnformeerd door de competitieleiding.’

ZPC Amersfoort liet vandaag weten dat hun eerste mannenteam is gepromoveerd naar de eredivisie, dat volgend seizoen uit veertien teams zal bestaan. Hun eerste vrouwenteam zal in 2020/2021 uitkomen in de eerste divisie dat zestien teams zal tellen. Nu de eerste knopen over het vervolg zijn doorgehakt, kunnen verenigingen verdere stappen gaan zetten met de indelingen van teams voor volgend seizoen.