Provinciale damcompetitie wordt op zijn vroegst hervat in 2021

Dammen Redactie

De damcompetitie in de regio Utrecht wordt voorlopig uitgesteld tot 2021. De competitie was eind september al stilgelegd vanwege de coronabeperkingen, maar zal op zijn vroegst pas in januari hervat kunnen worden, zo heeft het bestuur van de Utrechtse Provinciale Dambond (UPDB) besloten. Aan de competitie doen clubs uit onder meer Utrecht, Amersfoort, IJsselstein, Woerden, Soest/Baarn, Austerlitz en Woudenberg mee.

De persoonlijke kampioenschappen in het seizoen 2020-2021 zijn door de UPDB helemaal geschrapt. Die zouden normaal gesproken in de eerste helft van januari beginnen. ‘Als er dan gedamd kan worden geven we voorrang aan de clubcompetitie,’ aldus het bestuur van de UPDB.

In de nationale competitie zijn pas twee ronden gespeeld, in september en in oktober. Over het doorgaan van de volgende speelronden bestaat onzekerheid. De dambond heeft de hoop dat de competitie op 9 januari kan worden voortgezet.

Ons Genoegen uit Utrecht en ADG uit Amersfoort zijn ingedeeld in de eerste klasse C, na de ereklasse en de hoofdklasse de hoogste afdeling in Nederland. Ons Genoegen heeft pas een duel achter de rug. De derby tegen ADG werd het ruime cijfers (12-4) gewonnen. De Amersfoorters herstelden zich in de tweede ontmoeting en wonnen met 9-7 van EAD Asten.