Puck Pietere en Geerte Hoeke in wereldbekercross in Bern

Veldrijden Redactie

Ze kwamen elkaar afgelopen weekend nog tegen in de Superprestigecross in Gieten, maar nog niet op het podium van de wereldbeker. Dat gaat zondag gebeuren in Bern waar de 17-jarige Puck Pieterse en de 29-jarige Geerte Hoeke Nederland vertegenwoordigen in de derde wereldbeker veldrijden. In de Zwitserse hoofdstad lopen ze ook Lars van der Haar tegen het lijf.

Het drietal is door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de grote Nederlandse afvaardiging voor deze cross, waar bijna de hele wereldtop acte de présence geeft. Bijna want bij de mannen zijn nog steeds Mathieu van der Poel (vakantie) en Wout van Aert (revalideren) afwezig. Ook bij de vrouwen ontbreken nog enkele toppers zoals Marianne Vos en Lucinda Brand die even rust nemen na een slopend wegseizoen.

Geerte Hoeke begon het veldritseizoen sterk met podiumplaatsen, en zelfs overwinningen, in Tsjechië, Slowakije en Zwitserland. De veldrijdster uit Maarn rijdt bij Loving Potatoes-De Jonge Renner en blonk met name uit in wedstrijden om de Toi Toi Cup, een regelmatigheidsklassement waarvan de opzet te vergelijken is met het Superprestigecircuit.

De Amersfoortse scholiere Puck Pieterse heeft de afgelopen maanden vooral op de mountainbike gezeten. Zowel op het EK als het WK deed ze het uitstekend met respectievelijk een vijfde en een zevende plaats bij de junior-vrouwen. Die categorie is er niet in het veldrijden en dus staan jonge meiden zij aan zij naast gelouterde vrouwelijke profs. Bij de vrouwen heeft Oranje wel een topfavoriet in de pas 21-jarige Ceylin Alvarado.

Overigens mag naast het genoemde drietal nog een veldrijder uit de regio Utrecht naar Zwitserland en wel Kyle Agterberg uit Maartensdijk. Hij komt uit bij de beloften (U23).