Puck Pieterse beste belofte in wereldbeker 2021-2022

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse heeft het beloftenklassement (U-23) van de wereldbeker veldrijden op haar naam geschreven. Met haar derde plaats in de Grote Prijs Adrie van der Poel bevestigde de 19-jarige Amersfoortse eens te meer dat ze dit seizoen is doorgebroken bij de elitevrouwen. Pieterse, die rijdt bij Alpecin-Fenix, was in Hoogerheide de enige die in het spoor kon blijven van regerend wereldkampioene Lucinda Brand en oud-wereldkampioene Marianne Vos.

Brand won ook de wereldbeker overall, voor Denise Betsema. De renster van Baloise Trek Lions won zes van de vijftien manches, twee meer dan Vos.  Omdat die wat wedstrijden liet schieten eindigde ze slechts als vijfde in het eindklassement achter de twee youngsters Puck Pieterse en Fem van Empel.

Bij de mannen legde Lars van der Haar beslag op de vijfde plaats. De Woudenberger won één cross, die in het Tsjechische Tabor. De Belg Eli Iserbyt triomfeerde in zeven manches en werd dan ook onbedreigd eindwinnaar. Michael Vanthourenhout werd tweede, Toon Aerts derde en Quinten Hermans vierde.

Het aantal wereldbekermanches staat overigens ter discussie. Doordat er ook nog andere competities zijn zoals Superprestige en X2O hebben de veldrijders nauwelijks rust in de periode van half september tot eind februari.