Puck Pieterse in Nederlandse selectie voor EK en WK

Mountainbiken Redactie

Bondscoach Gerben de Knegt constateert dat Puck Pieterse ‘een flinke stap heeft gezet.’ Wellicht vertaalt zich dat naar goede klasseringen op de EK en WK, want de 18-jarige Amersfoortse is geselecteerd voor de twee belangrijkste mountainbikewedstrijden van het jaar. Pieterse komt voor het laatste jaar uit bij de juniorvrouwen. Vorig jaar werd ze vijfde op het EK en zevende op het WK. Bij de elitemannen is Mathieu van der Poel de grote afwezige.

Hoewel Van der Poel op de Olympische Spelen goud wil veroveren op de mountainbike geeft hij nu de voorkeur aan de klassiekers op de weg. Vorig jaar won hij op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race, die op 10 oktober gehouden wordt. Milan Vader is nu de enige deelnemer bij de elitemannen. Hij werd zaterdag Nederlands kampioen. Bij de elitevrouwen verschijnt Nederland met drie rensters aan de start, Nederlands kampioen Anne Terpstra, Anne Tauber en Sophie von Berswordt. Puck Pieterse weet zich bij de juniorvrouwen vergezeld van Fem van Empel, die ze zaterdag op het NK ruim achter zich hield.

De WK zijn van 5 tot en met 11 oktober in Leogang (Oostenrijk), de EK aansluitend van 15 tot en met 18 oktober in Monte Tamaro-Moneceneri (Zwitserland).