Puck Pieterse in Tabor in het spoor van de wereldtop

Veldrijden Redactie

Je bent 17 en nog een junior maar eindigt al wel in de toptien van een wereldbeker veldrijden. Puck Pieterse deed het in Tabor. De jonge Amersfoortse werd negende op bijna twee minuten van landgenote Annemarie Worst. Lars van der Haar reed een puike wedstrijd bij de elitemannen en werd derde, achter Mathieu van der Poel en de Belg Eli Iserbyt.

Nederland domineert bij de vrouwen het veldrijden zoals de Belgen dat bij de mannen doen, Van der Poel even buiten beschouwing latend. In de vierde wereldbekermanche in Tsjechië werd het een compleet oranje podium bij de elitevrouwen met Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn als de eerste drie. Lucinda Brand eindige als vierde. Puck Pieterse nestelde zich tussen de wereldtop en bleef onder meer de Italiaanse Eva Lecher, de nummer twee van het EK, voor.

Van der Poel moest bij de mannen beginnen op de derde startrij en werd gedwongen tot een inhaalrace. Het deerde hem niet en met zijn triomf eerde hij zijn deze week overleden grootvader Raymond Poulidor. Van der Haar had het lastig op de balken maar de Woudenberger kraakte niet. Hij bleef in het spoor en werd beloond met een podiumplaats.