Puck Pieterse kandidaat voor eerste EK-titel junior-vrouwen

Veldrijden Redactie

Voor Puck Pieterse is het prettig dat nu ook de junior-vrouwen mogen starten op het EK veldrijden. Tot dusver hadden zij geen eigen categorie, maar moesten de meiden van 16 en 17 jaar meedoen met de beloften. Vorig jaar eindigde de Amersfoortse knap als vijfde. Bij de junior-vrouwen geldt ze zondag in het Italiaanse Silvelle als kandidaat voor het Europese goud.

Nederland heeft in die jongste groep nog een ijzer in het vuur. Ook Shirin van Anrooij zal meestrijden om de medailles, is de verwachting. Bij de elitevrouwen eindigde Geerte Hoeke vorig jaar op het snelle parcours van Rosmalen als 19de. Dat de Maarnse opnieuw geselecteerd is voor het EK is niet zo’n verrassing. Een aantal vrouwen zoals Marianne Vos, Lucinda Brand en Denise Betsema is niet beschikbaar en Hoeke steekt dit seizoen in goede vorm. Ze zal vermoedelijk genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan. Annemarie Worst en Yara Kastelijn deelden tot dusver de lakens uit, samen met Ceylin del Carmen Alvarado maar die verdedigt haar Europese titel bij de beloftevrouwen.

Lars van der Haar rijdt vaak goed op het EK. Met als uitschieter 2015 toen hij in Huijbergen er vandoor ging met de allereerste witte trui met de Europese sterren bij de profs. Twee jaar later deed hij het nog eens dunnetjes over met zilver in Tabor achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel, zondag in Silvelle opnieuw de topfavoriet. Vorig jaar finishte Van der Haar wat teleurstellend als zesde. Ook Kyle Agterberg had vorig jaar zijn dag niet. Hij werd al in de eerste ronde geconfronteerd met materiaalpech en een 26ste plaats was uiteindelijk het resultaat. Dit jaar krijgt de crosser uit Maartensdijk bij de beloften een herkansing.

Bondscoach Gerben de Knegt heeft alle vertrouwen in zijn equipe. ‘We reizen af met een brede jonge selectie met voor het eerst ook de junior-vrouwen, waarin we met Shirin van Anrooij en Puck Pieterse kandidaten hebben voor de titel. In alle categorieën hebben we kandidaten voor het podium en de titel.’

 

Het EK Veldrijden wordt op 9 en 10 november in het Italiaanse Silvelle verreden.