Puck Pieterse klasse apart in Amersfoortse bos Birkhoven

Veldrijden Redactie

Een beter afscheid van bos Birkhoven had de organisatie van de nationale veldrit in Amersfoort zich niet kunnen wensen. Een eigen talent schreef haar naam met hoofdletters in de annalen van de oudste cyclocross van Nederland. Puck Pieterse was een klasse apart op de zompige ondergrond. De junior gaf alle vrouwen het nakijken op het selectieve parcours.

De junioren, beloften, amateurvrouwen en elitevrouwen reden tegelijkertijd tijdens de 39ste editie van de veldrit in Amersfoort en niemand kon Pietserse bijbenen. De 16-jarige scholiere geldt ook op de weg als een groot talent en deed stuurvaardigheid op in het mountainbiken. De onstuimige elementen trotseerde ze uitstekend, al kon ook zij niet voorkomen dat ze een keer onderuit glibberde. Pieterse ontwikkelt zich razendsnel. Onlangs werd ze elfde tussen de vrouwelijke profs in de Belgische Ambiancecross.

Bij de vrouwen ging de zege naar Bianca van den Hoek uit Bussum, die een maand geleden in Rosmalen Europees kampioen werd bij de Masters 40-44. Tweede werd Lucy Garner, de toekomstige vrouw van de beste veldrijder van midden Nederland, Lars van der Haar.  Derde werd Lorena Wiebes uit Mijdrecht.

Bij de elitemannen en beloften was Kyle Agterberg uit Maartensdijk net als vorig jaar de beste. Gert-Jan Bosman werd tweede, de Belg Jens Gys derde. Mattijn Motshagen uit Nijkerk werd derde bij de amateurs/sportklasse. Wielervereniging Eemland, die tekende voor de organisatie van de populaire veldrit, moet op zoek naar een nieuwe locatie nu het Utrechts Landschap geen toestemming meer wil geven voor een parcours in bos Birkhoven.

 

Video met sfeerimpressie op de Facebook site van WV Eemland/Fiets033:

Samenvatting 39e Nationale veldrit Amersfoort

Samenvatting van De Nationale Veldrit Amersfoort 8 december 2018 met dank aan Petersgeluidtechniek.WVEemland, Fiets033

Geplaatst door Fiets033 op Zondag 9 december 2018