Puck Pieterse mag naar WK

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse mag naar het WK veldrijden in Denemarken. Hoewel ze pas 16 jaar is acht bondscoach Gerben de Knecht de Amersfoortse scholiere in staat serieus mee te koersen bij de beloftevrouwen (tot en met 22 jaar). Pieterse rijdt zondag om 11.00 uur. ‘s Middags komen in Bogense de profs in actie met Lars van der Haar uit Woudenberg.

Pieterse eindigde in de laatste wereldbekerwedstrijd als 24ste in een veld van bijna tachtig vrouwen die over het algemeen fysiek een stuk sterker waren. Als er al twijfels waren of zo’n jonge meid wel in het diepe bad van het WK gegooid moet worden, dan zullen die in de modder van Hoogerheide zijn weggenomen. De Amersfoortse gaat niet alleen mee om ervaring op te doen, zo wordt benadrukt op de website van de KNWU waar een toelichting wordt gegeven op de selecties. ‘Een mooie klassering zit er zeker in.’

Puck Pieterse zal een van de jongsten zijn op het WK. Bij de vrouwen is er (nog) geen aparte categorie junioren, wel bij de mannen zodat daar meer 16-jarigen in actie zullen komen.

Maandagochtend maakte bondscoach De Knegt bekend wie Nederland in Bogense zullen vertegenwoordigen in de verschillende categorieën. Kyle Agterberg uit Maartensdijk is niet geselecteerd voor het WK bij de beloften.