Puck Pieterse naar Hoogerheide

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse is geselecteerd voor de laatste manche van de wereldbeker veldrijden. Zondag 27 januari wordt in Hoogerheide gestreden om de Grote Prijs Adrie van der Poel en liefst 13 Nederlandse rensters maken deel uit van het grote veld bij de vrouwen. Onder wie dus de 16-jarige scholiere uit Amersfoort. Marianne Vos is al winnaar van de wereldbeker.

Pieterse heeft afgelopen seizoen al meerdere keren gereden in wereldbekerwedstrijden en kwam ondanks haar jeugdige leeftijd aardig mee met professionals als Vos en Lucinda Brand. Hoogerheide vormt al jaren het slotstuk van de wereldbeker en zal zondag duizenden toeschouwers trekken.

Bij de mannen gaat de strijd om de eindwinst tussen de Belgen Wout van Aert en Toon Aerts, al zal Mathieu van der Poel dolgraag de cross die naar zijn vader is genoemd, op zijn naam willen schrijven. Lars van der Haar uit Woudenberg is een van de outsiders. Bij de beloften is Kyle Agterberg van de partij. De beloften rijden om 11.20 uur, de vrouwen om 13.30 uur en de profs om 15.00 uur.