Puck Pieterse net naast podium in worldcup-wedstrijd Tsjechië

Mountainbiken Redactie

In de wereldbekerwedstrijd crosscountry is Puck Pieterse op de mountainbike net naast het podium beland. De Amersfoortse eindigde in Nove Mesto (Tsjechië) als vierde op 2.42 minuten van winnares Helene Marie Fossesholm uit Noorwegen. Het veld bij de junior-vrouwen was compleet uiteen geslagen. De nummer tien had een achterstand van bijna 5 minuten.

Dat mountainbiken mondiaal gezien veel meer verbreid is dan bijvoorbeeld het veldrijden blijkt wel uit het feit dat de eerste tien rensters liefst negen verschillende nationaliteiten hadden. Tweede werd Tamara Wiedmann uit Oostenrijk en derde Sofie Heby Pedersen uit Denemarken. De net 17 jaar geworden Pieterse behoort tot de jongsten bij de junior-vrouwen.

Mountainbiken staat op het olympisch programma, reden voor bijvoorbeeld Mathieu van der Poel om de komende maanden niet voor de geasfalteerde weg maar voor het ruige terrein (de crosscountry) te kiezen. De alleskunner won zondag in Tsjechië zijn eerste worldcup in het mountainbiken, nadat hij vrijdag al het voorgerecht, de shorttrackrace, op zijn naam had geschreven.