Puck Pieterse overtuigend in haar eerste cyclocross

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse is met overtuiging begonnen aan het nieuwe winterseizoen. In haar eerste cyclocross in Bredene haalde de 19-jarige Amersfoortse meteen het podium. Als nummer drie werd ze geflankeerd door niet de eerste de besten. Denise Betsema won, terwijl Yara Kastelijn de tweede plaats opeiste. Lars van der Haar moest bij de elitemannen na twee tweede plaatsen een stapje terug doen. De Woudenberger eindigde in België als vijfde.

De cross in Bredene was al weer de derde van het Ethias-klassement. De top van de vrouwen begint zich geleidelijk te melden, in tegenstelling tot bij de mannen waar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock dit weekeinde wel iets anders aan hun hoofd hebben, zoals het WK op de weg.

In Bredene waren ook Ceylin del Carmen Alvarado, ploeggenote van Pieterse bij Alpecin-Fenix, en Annemarie Worst van de partij. Pieterse had het even rustig aan gedaan na het WK mountainbike waar ze meteen na de start met pech geconfronteerd werd. In Bredene reed ze als belofte ijzersterk tussen ‘de grote vrouwen’. Verschillende keren ging ze aan kop en voerde het tempo op, zodat het hele veld uit elkaar werd gerukt.

Bij het ingaan van de laatste ronde had de Amersfoortse met Kastelijn en Betsema een aardig gaatje geslagen. De ervaren Betsema sloeg vervolgens toe en boekte haar tweede zege van het seizoen. Een seizoen dat qua uitslag bij de vrouwen weinig verandering toonde ten opzichte van het vorige seizoen. De eerste tien waren allemaal Nederlandse vrouwen.

Lars van der Haar kon bij de mannen geen potten breken, al was zijn achterstand op de winnaar gering (18 seconden). Hij eindigde als vijfde, achter Eli Iserbyt die alweer drie uit drie scoort, nummer twee Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout.