Puck Pieterse prolongeert nationale titel streetrace

Mountainbiken Redactie

Puck Pieterse is voor het vierde jaar op rij Nederlands kampioen streetrace geworden. De eerste keer gebeurde dat bij de jeugd, de volgende drie keren bij de senioren. De 18-jarige Amersfoortse had geen last van een kleine blessure, opgelopen een week eerder bij een val. Op haar mountainbike reed ze in Oldebroek weg van de concurrentie en hield het kloofje in stand tot aan de finish. Haar belangrijkste doelen liggen dit jaar in oktober.

Dan worden de EK en WK mountainbike gehouden. Pieterse komt dit seizoen uit voor het Belgische Alpecin-Fenix, de ploeg waarvoor ook Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado rijden. Streetrace is een onderdeel van de discipline mountainbiken. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen. Vaak moeten de renners over hindernissen en door een zandbak.

 

Nienke Vinke

De Amersfoortse Nienke Vinke eindigde knap als derde bij de nieuweling-meisjes in de Watersley Ladies Challenge, een driedaagse wedstrijd in Limburg die vrijdag begon met een tijdrit. Een dag later was er een criterium op het Tom Dumoulin Bike Park en het internationale evenement voor junioren en nieuwelingen werd zondag afgesloten met een koers in het heuvelrijke Geleenbeekdal. De eindzege was voor de Britse Zoe Backstedt, terwijl Anna van der Meiden beslag legde op de tweede plaats. Vinke werd tweede in de tijdrit, derde in het criterium en op de slotdag in de sprint geklopt door de uiteindelijke winnares.