Puck Pieterse verovert op EK bronzen medaille

Mountainbiken Redactie

Met een bronzen medaille op het Europees kampioenschap mountainbike (cross country) heeft Puck Pieterse revanche genomen voor het mislukte WK een week eerder. Bij de juniorvrouwen moest ze de ongenaakbare Oostenrijkse Mona Mitterwallner voor zich dulden en ook de Francaise Olivia Onesti. Maar Pieterse was blij met de podiumplaats, het resultaat van een goed gereden race. De Amersfoortse kan zich nu gaan richten op het crossseizoen.

In Zwitserland was het EK-parcours op de Monte Tamaro droog en dat was een groot contrast met het WK-parcours in Oostenrijk. Daar werd Pieterse geconfronteerd met materiaalpech, waardoor ze zelfs buiten de toptien belandde.

Op het EK was de belangrijkste opdracht om heel te blijven tussen de vele rotsblokken, die voor een technisch rondje zorgden. De huizenhoge favoriet Mitterwallner nam in haar nog fonkelnieuwe regenboogtrui meteen de leiding en bouwde die geleidelijk uit. Op de finish had ze 2.37 minuut voorsprong op Onesti en 3.07 op Pieterse. De tweede Nederlandse deelneemster Fem van Empel, die nog voor Pieterse gefinisht was op het WK, eindigde als twaalfde met een achterstand van ruim 6 minuten.