Puck Pieterse verovert zilver op WK mountainbike

Mountainbiken Redactie

Puck Pieterse heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat ze behalve in het veldrijden ook op de mountainbike tot de wereldtop behoort in haar leeftijdsklasse. De 20-jarige Amersfoortse veroverde in het Franse Les Gets zilver op het WK voor beloften op het olympische onderdeel cross country. Eerder al was Pieterse Europees kampioen geworden. Binnenkort sluit ze het mountainbike-seizoen af om weer in het veld te duiken.

Pieterse was niet opgewassen tegen de Française Line Burquier. De wereldkampioene van vorig jaar bij de junioren gold op grond van haar resultaten dit seizoen als de topfavoriet. Op de finish had ze ruim veertig seconden voorsprong op Pieterse, die niettemin zichtbaar blij was met haar zilveren medaille. Het was de Amersfoortse nog niet eerder gelukt om het podium te halen op een WK mountainbike.  Het brons was voor Sofie Pedersen uit Denemarken.

Bij de elitevrouwen eindigde Anne Terpstra die vooraf medaillekansen werden toegedicht als zesde met een achterstand van vier minuten op de ongenaakbare Franse wereldkampioen Pauline Ferrand-Prevot.