Puck Pieterse vierde in wereldbeker Les Gets

Mountainbiken Redactie

Puck Pieterse is vierde geworden in de wereldbekermanche mountainbike in Les Gets. De renster van Alpecin-Fenix deed dat in de klasse onder 23 jaar. Dat de Amersfoortse bij de beloften tot de wereldtop behoort had ze al bij eerdere worldcups dit seizoen bewezen. Zo werd Pieterse zevende in het Duitse Abstadt en vierde in Nove Mesto in Tsjechië, een resultaat dat ze dus evenaarde in Frankrijk.

Voor de Nederlandse toppers bij de senioren was het de laatste test voor de Olympische Spelen. Alleen Mathieu van der Poel ontbrak vanwege zijn deelname aan de Tour, waar hij overigens nu ook is afgestapt met het oog op Tokio.

In de klasse van Puck Pieterse steekt de Oostenrijkse Mona Mitterwalner er met kop en schouders bovenuit. Ze won ook onbedreigd in Les Gets, waar het parcours een aantal grote veranderingen had ondergaan om het uitdagender te maken. Door de regen was de ondergrond modderig geworden.

Achter Mitterwalner eindigt de Deense Caroline Bohe steevast als tweede maar verder ligt het open. Leonie Daubermann uit Duitsland eiste de derde plaats voor zich op met een halve minuut voorsprong op Puck Pieterse die op haar beurt een halve minuut had op de Hongaarse Kata Blanka Vas, een oude rivaal uit het veldrijden.