Puck Pieterse vijfde op EK

Mountainbiken Redactie

Puck Pieterse is op het EK mountainbike in het Tsjechische Brno vijfde geworden bij de junior-vrouwen. Daarmee leverde de 17-jarige Amersfoortse een puike prestatie. Bij de elitemannen veroverde Mathieu van der Poel de Europese titel. Het multitalent hoopt volgend jaar te schitteren op de Olympische Spelen in Tokio.

Daar zal Puck Pieterse nog niet bij zijn, maar de kans is groot dat de jonge Amersfoortse wel vier jaar later in Parijs acte de présence zal geven. Want ook Pieterse is een multitalent dat zich vooral in het veldrijden en het mountainbiken sterk ontwikkelt.

Bij het NK vorige week in Sittard, waar Pieterse zonder concurrentie de nationale titel veroverde, verklaarde ze dat een plaats bij de eerste tien op het EK haalbaar moest zijn. Het werd dus de vijfde stek, op 3,25 minuten van de Europees kampioen Jacqueline Schneebeli uit Zwitserland. De winnares voltooide haar race in iets meer dan een uur. Bij de elitevrouwen eindigde Anne Terpstra als vierde. Milan Vader greep achter Van der Poel verrassend het brons.