Pupillen BSC Quick tweede van Nederland

Honkbal/Softbal Ted Vermeulen

Op het XL Lease sportpark Dorrestein werd afgelopen weekend het officieuze landskampioenschap softbal voor pupillen georganiseerd. Naast het organiserende Quick waren de meisjesteams van Almere '90, Storks uit Den Haag, Birds uit Zoetermeer en Kinheim uit Haarlem aanwezig.

Logo

Door de plensbuien van vrijdagnacht stonden de velden zaterdagochtend nog vol plassen, maar dankzij de vrijwilligers konden de partijen slechts een half uurtje dan gepland alsnog beginnen.

De officiële opening bestond uit een welkomstwoord van Mirjam Boode, perschef van Quick, en de presentatie van de teams. Ook werd het Wilhelmus ten gehore gebracht waarna de eerste bal uit handen kwam van Dinet Oosting, speelster van Olympia Haarlem en het Nederlands negental. Alle wedstrijden stonden onder leiding van drie door de KNBSB aangestelde bondsumpires.

 

Uitslagen:

Quick- Birds 3-7 en Almere’90 – Kinheim 10-0

Birds- Storks 4-4 en Kinheim- Quick 1-8

Quick-Almere’90 7-2 en Storks-Kinheim 4-4

Storks- Quick 3-11 en Birds – Almere 6-8

Kinheim- Birds 2-5 en Almere-Storks 6-1

 

 

Finales

Storks pupil

De strijd om de bronzen plakken ging tussen de teams van Storks en Birds, waarin de Birds uiteindelijk met 5-4 aan het langste einde trokken.

In de strijd om de gouden medailles ging het tussen Quick en Almere’90. In de competitie was al gebleken, dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek ook tijdens de finale. Het werd een zinderende eindstrijd, die na 4 innings een stand van 7-7 op het scorebord liet zien. In de noodzakelijke verlenging scoorden de meiden uit Almere in de vijfde inning maar liefst zes punten.

Quick kon daar in gelijkmakende slagbeurt slechts twee punten tegenoverstellen, zodat Almere’90 de nieuwe kampioen van Nederland werd bij de softbal pupillen. De prijsuitreiking bracht alleen maar blije kindergezichten, want voor ieder was er een oorkonde, (kinder)champagne, confetti en voor de winnaar een prachtige wisselbeker.

Tussen de wedstrijden door was er een gezamenlijke pauze om een hapje te eten en er waren wat leuke activiteiten voor de kids. Zo kon de gooisneheid gemeten worden met een speedgun, was er een wedstrijd met golfballetjes met leuke prijzen en er was een springkussen.