Qronde van Utrecht door positieve reacties met twee weken verlengd

Wielrennen Redactie

Door de vele positieve reacties heeft de organisatie van de Qronde van Utrecht besloten de inschrijving voor dit gratis evenement te verlengen. De Qronde bestaat uit een combinatie van een ‘coronaproof’ wielercafé en een fietstoertocht. Deze is nog te rijden tot en met 2 augustus. Aanvankelijk kon er tot en met 20 juli worden ingeschreven, de termijn is dus wegens succes met twee weken verlengd. De toertocht heeft een afstand van 100 kilometer.

Na de aftrap op 20 juni hebben inmiddels zo’n 200 wielrenners deelgenomen aan dit bijzondere fietsevenement. De QRonde is een initiatief van Wielerplatform Utrecht (WPU) en ontstaan als alternatief voor zowel het Utrechtse Wielercafé als Wielerfestival De Ronde van Utrecht die beide vanwege de coronacrisis afgelast werden.

De QRonde is een fietstocht door het prachtige Utrechtse landschap, die op eigen gelegenheid individueel of in kleine groepen gereden kan worden. Deelnemers ontvangen na inschrijven een GPX-bestand. Op vier locaties langs de route, die 100 kilometer lang is, zijn QR-codes te vinden waarmee deelnemers via hun mobiele telefoon een wielerquiz kunnen spelen.

Ook zijn interviews te zien met gasten die normaal gesproken in het Utrechtse Wielercafé hun opwachting zouden maken. Vijfvoudig wereldkampioen Ellen van Dijk uit Woerden, Sunweb-renner Martijn Tusveld uit Utrecht, NOS-commentator Gio Lippens en fietsenmaker Rinus Spoor van Cycleworks vertellen aan Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom hoe zij de coronatijd doorkomen. De combinatie van toertocht en digitaal wielercafé is voor zover bekend een primeur.

Aanvankelijk zou de QRonde een maand duren. Door de grote belangstelling hebben de organisatoren besloten de termijn te verlengen zodat fietsliefhebbers ook in de eerste weken van de schoolvakantie kunnen meedoen met dit originele wielerevenement.

Inschrijven kan via: https://www.wielerplatformutrecht.nl/wielercafe/