Quick Amersfoort promoveert naar Hoofdklasse honkbal

Honkbal/Softbal Kort nieuws Ted Vermeulen

Omdat de honkballers van UVV een verpletterende 16-1 nederlaag leden tegen koploper DSS, is Quick Amersfoort zaterdag gepromoveerd naar de hoofdklasse van de KNBSB. Quick promoveerde daarmee zonder zelf in actie te komen en dat betekent, dat Amersfoort voor het eerst in 22 jaar weer van tophonkbal kan gaan genieten aan de Dorresteinsesteeg. De nog te spelen wedstrijden tegen het Oosterhoutse Twins zijn niet meer van belang.

In 6 ½ inning verloor UVV van DSS het in het Pim Mullier stadion in Haarlem, waardoor de Utrechtse club alleen nog aan degradatie kan ontkomen als zondag van DSS wordt gewonnen en Storks niet wint van Onze Gazellen.

Trainer Marco Wels van Quick was door de afgelasting van zijn eigen wedstrijd aandachtig toeschouwer in Haarlem en kon met een brede glimlach de terugreis naar Amersfoort aanvaarden. ‘Dit is een onverwachte wending, maar een prachtige situatie voor Quick’, vertelde hij op Radio M Utrecht, ‘dit zorgt wel voor een ontlading. We komen als ploeg bij elkaar en gaan wel wat drinken op de promotie.’