Quick Amersfoort vertegenwoordigd in nationaal softbalteam

Honkbal/Softbal Redactie

Eigenlijk had het Nederlandse softbalteam onder leiding van Ferenc Jongejan deze zomer de Europese titel willen heroveren, maar het coronavirus gooide roet in het eten en door het volledige Europese speelschema kon een streep. Dit weekend kan Oranje toch aan de slag in twee wedstrijden tegen de Duitse nationale ploeg. Catcher Laura Wissink van Quick Amersfoort en pitcher Eva Voortman uit Utrecht maken wederom onderdeel uit van de selectie en reizen met het nationale team naar Keulen voor de twee oefenwedstrijden.

In 2019 maakte Wissink nog de overstap van het Enschedese Tex Town Tigers naar Quick Amersfoort. In 2018 ontving de international de Egbert van de Sluis Award als meest veelbelovende international onder de 23 jaar en werd ze ook onderscheiden als beste slagvrouw in de Golden League. Een jaar eerder had ze de prijs gekregen voor de meeste homeruns in de Golden League.

De Utrechtse van geboorte Eva Voortman (27) komt ook wederom uit voor het nationale team. De pitcher begon haar carrière bij de Centrals uit De Bilt en bracht de afgelopen jaren tijd door bij clubs in Taiwan en Japan.

 

Oefenwedstrijden

Op het veld van Wesseling Vermins neemt het Koninkrijksteam, dat in 2019 de EK-finale nipt verloor van Italië, het op tegen de nummer tien van het afgelopen EK. Dat doet het met een selectie van 15 speelsters:

Pitchers:
Margot van Eijl – Terrasvogels
Marjolein Merkx – ROEF!
Rebecca Soumeru – Sparks Haarlem
Eva Voortman – Neptunus

Catchers:
Brenda Beers – FysioExpert Olympia Haarlem
Laura Wissink – Quick Amersfoort

Infielders:
Lizzie Clarijs – Terrasvogels
Shakeena Croes – FysioExpert Olympia Haarlem
Maxime van Dalen – Sparks Haarlem
Suka van Gurp – Sparks Haarlem
Marielle Vleugels – FysioExpert Olympia Haarlem
Britt Vonk – Tex Town Tigers

Outfielders:
Jessie van Aalst – FysioExpert Olympia Haarlem
Wies Ligtvoet – ROEF!
Cindy van der Zanden – ROEF!

De wedstrijden staan ingepland voor 13.00 uur en 15.00 uur en worden live uitgezonden door SDTV