Quinty Stahli maakt overstap van MIA naar Dalto

Korfbal Gijs Kila

Quinty Stahli is volgend seizoen in het geel-zwart van Dalto te bewonderen. Stahli maakte de laatste jaren menig doelpunt als MIAnees, en dat is clubs in de omgeving niet ontgaan. Na eerdere pogingen die ze niet accepteerde, is het dan nu wel tijd. Toen topclub Dalto uit Driebergen voor de deur stond, heeft ze de knoop doorgehakt. Een kans om in de (reserve) korfballeague te kunnen spelen, wilde ze niet laten lopen.

De 19-jarige Stahli speelt sinds haar jongere jaren al voor het Amersfoortse MIA dat in de eerste klasse uitkomt. Ze doorliep daar de gehele jeugdopleiding en was de afgelopen jaren onderdeel van het eerste team. Stahli sluit vanaf seizoen 2021/2022 aan bij de selectie van Dalto.

De club MIA laat op hun site weten dat het een dubbel gevoel is dat Stahli de club verlaat. Ze zouden graag zien dat ze hun talenten kunnen behouden, om door te kunnen groeien als team. Aan de andere kant realiseren ze zich dat ze nog niet die status hebben op dit moment. Ze wensen Quinty dan ook al het succes en laten de deur voor een terugkeer altijd open staan.

Stahli zelf is blij met haar overstap. ‘Dalto vind ik een erg mooie club en ik zie veel potentie in de jonge groep die er nu staat. De ambitie van Dalto spreekt me erg aan en ik kijk er dan ook naar uit om onderdeel uit te maken van deze groep en kijk uit naar de samenwerking met de staf.’ Ook een reden van haar overstap is volgens haar het niveauverschil van beide clubs. ‘Bij MIA zit ik tegen mijn plafond aan, waardoor ik niet meer optimaal plezier uit het spel haalde’. Mocht Dalto besluiten dat het eerste team mogelijk een te grote uitdaging voor de jonge Stahli vormt, hebben ze de mogelijkheid haar in het tweede team te plaatsen. ‘Geen probleem. Dat zou al supertof zijn.’