Ramselaar in voetsporen van Haller

Voetbal Hans van Echtelt

Met zijn hattrick is Bart Ramselaar in de voetsporen getreden van Sebastien Haller. De Amersfoorter scoorde in een geheel verregend Galgenwaard drie keer en legde daarmee de basis voor de 5-1-zege van FC Utrecht tegen Willem 2. Het was niet het enige record dat zondagmiddag sneuvelde: de thuisclub bereikte met de derde plek en het puntentotaal van 23 punten (doelsaldo 24-12) een nieuw clubrecord, nooit eerder werd bij de start van het seizoen zo voortvarend van start gegaan.

De andere twee treffers kwamen op naam van invallers, namelijk Mohamed Mallahi en Joris van Overeem. Dat zegt veel over de breedte van de huidige selectie precies zoals vorige week tegen Heerenveen. Ook toen deed trainer René Hake na rust uitgebreid een beroep op de reservebank en daar werd de teamprestatie zeker niet minder door.

De enige speler die momenteel uiterst gefrustreerd op dezelfde reservebank gekleefd lijkt, is Adrian Dalmau. Zoals ook bleek in het bekerduel bij Stedoco lijkt de Spanjaard alle goodwill bij de technische staf verspeeld te hebben en krijgen talenten uit Jong FC Utrecht wel een kans.

 

KNVB beker

Over bekervoetbal gesproken: FC Utrecht heeft een ‘Avondje-NAC’ geloot, dus dat kan in december nog een pittige confrontatie in Breda worden. Zoals ook de komende uitwedstrijd tegen Vitesse (zondag kwart voor vijf) geen gemakkelijke opgave wordt, nu zowel Mark van der Maarel als Adam Maher voor dat duel geschorst zijn vanwege hun tegen Willem II onnodig opgelopen gele kaart.