Razendsnelle Femke Bol pakt titel en Nederlands record

Atletiek Redactie

Met haar handen voor het gezicht gaf Femke Bol uiting aan haar ongeloof. Nederlands kampioen op de 400 meter indoor, dat was niet zo opzienbarend. Maar die tijd van 50,30 was niet alleen een verbetering van haar eigen Nederlands record dat op 50,63 stond, maar tevens mondiaal de snelste tijd dit seizoen. Het belooft veel over het optreden van de net 22 jaar geworden atlete uit Amersfoort op de WK indoor die over drie weken worden gehouden.

Zelf vond ze het ook een hele goede race, vertelde Bol tegen de NOS. ‘Maar het kan altijd harder en ik hoop op het WK nog harder te gaan. Op het laatste stuk ging ik ook best kapot. Nu heb ik wel veel getraind. Als ik wat minder train kan ik nog wat frisser worden.’
De race ontwikkelde zich erg gunstig voor de Amersfoortse. Haar vriendin Lieke Klaver ging als verwacht razendsnel van start en had na de eerste ronde van 200 meter de leiding. Ideaal voor de jagende Bol die Klaver nog voor het ingaan van de laatste bocht passeerde. Klaver werd nog wel tweede in 51,20, voor nummer drie Lisanne de Witte (52,65).