Reacties gevraagd herontwikkeling Zuilense Vecht

Beleid Redactie

De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht hebben plannen voor Zuilense Vecht gedurende vier weken vrijgegeven voor inspraak. Daarmee is een nieuwe stap gezet om de sportparken Daalseweide (Stichtse Vecht) en Zuilen/Elinkwijk (Utrecht) en de omgeving een nieuwe impuls te geven. Inmiddels is met de sportverenigingen die op het park zitten overeenstemming bereikt over verplaatsing. Daarbij gaat het om voetbalvereniging Elinkwijk (in Utrecht) en VV Maarssen, DWSM en tennisvereniging Luck Raeck (Stichtse Vecht).

Eerder dit jaar hebben de gemeenteraden van beide gemeenten het gebiedsplan vastgesteld, waarin te lezen is hoe Zuilense Vecht wordt doorontwikkeld tot een samenhangend park “waar sport, bewegen, ontmoeten en groen centraal staan”.

 

Groene verbinding

‘Het gebied vormt straks zowel een groene buffer als een aantrekkelijke verbinding tussen onze beide gemeenten’, zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). ‘Het sportpark wordt open en toegankelijk gemaakt. De nieuwe woongebieden sluiten op een natuurlijke wijze aan op de bestaande bebouwing en op het sportieve park. In de plannen is veel aandacht voor duurzaamheid; daarbij gaat het om energie, materiaalgebruik, ecologie, water en groen.’

Zijn collega wethouder Sport van Stichtse Vecht Hetty Veneklaas vult aan: ‘Er komt een toekomstbestendig sportpark met woningen. Belanghebbenden kunnen nu hun mening geven. Moet er nog wat worden aangepast? Laat het ons gerust weten. Zo maken we samen het plan. In het sportpark is straks plaats voor onze sportverenigingen en ook voor mensen die, alleen of samen, lekker willen hardlopen, skeeleren of bootcampen. Het park wordt daarmee echt een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten.’

Omwonenden van de huidige sportaccommodatie ontvangen een wijkbericht over het plan voor het sportpark en de nieuwbouw. Op de site www.zuilensevecht.nl staat meer informatie over de plannen en over de mogelijkheden om daarop te reageren. Dat kan tot en met 9 december 2020. Naar verwachting zullen de gemeenteraden van Utrecht en Stichtse Vecht in het tweede kwartaal van 2021 een besluit nemen over de plannen. Als de gemeenteraden akkoord zijn, wordt het ontwerp nog verder uitgewerkt, waaronder 290 duurzame woningen aan Utrechtse zijde en tot 150 woningen aan de zijde van Stichtse Vecht. Ook is hier ruimte gereserveerd voor een onderwijsvoorziening in het sportpark.

Gebiedsvisie_Zuilense-Vecht_LR_web