Record aantal schakers jeugdtoernooi

Denksport Kort nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Ruim 140 enthousiaste jeugdschakers hebben deelgenomen aan het Grand Prix toernooi dat Moira-Domtoren op zondag organiseerde in samenwerking met de regionale schaakbond SGS.

De deelnemers werden in het Rode Kruisgebouw, het thuishonk van Moira-Domtoren aan de Koningsweg, verdeeld over de drie gebruikelijke speelzalen plus kringloopwinkel de Boe(k)tiek.

Het was een record-opkomst voor de organiserende club, die haar eigen leden voor de gelegenheid een nieuw clubshirt met nieuw logo had aangemeten. Deelnemers kwamen vanuit vele schaakclubs uit de regio. Winnaar van de hoofdgroep werd Woerdenaar Jur van Weerden.

Podiumplaatsen voor spelers van de thuisclub uit Utrecht waren er voor Cedric van den Berg (2e groep 2), Joris Stok (3e groep 4), Ivan Smeets (3e groep 5), Antoni Elkenbracht (3e groep 7), Hugo Kronemeijer (3e groep 8), Xander van Lingen (2e groep 12), Merijn Smeenk (1e groep 14) en Rien Veerman (2e groep 18).

De regionale Grand Prix cyclus is heel geschikt voor minder sterke of jonge spelers, omdat de indeling gebeurt op speelsterkte. Deelnemen aan een Grand-Prix-toernooi is een leuke manier om kennis te maken met schaaktoernooien en schaakclubs.