Reggeborgh marathon op de Nedereindse Berg

Skating en rolschaatsen Redactie

Op vrijdagavond 23 juli organiseert Schaatsvereniging Utrecht (SVU) samen met de KNSB de Reggeborgh marathon inlineskaten op de Nedereindse Berg in Utrecht. Het is de eerste wedstrijd in deze serie waarop alle landelijke toprijders kunnen inschrijven; eerdere wedstrijden waren op uitnodiging. Toprijders Gary Hekman en Barts Swings zullen in Utrecht aan de start verschijnen. De KNSB Reggeborgh Marathon is de laatste landelijke marathon voor het nationaal kampioenschap op 6 en 7 augustus in Rotterdam.

Officieel heeft de marathon bij sportwedstrijden een afstand van 42,195 km. In het skeelerjargon wordt de term marathon veelal gebruikt als aanduiding van een wedstrijd over een langere afstand. Op het parcours van de Nedereindse Berg kunnen de rijders hun hart ophalen. De baan heeft een lengte van 2200 meter met daarin een ‘venijnig heuveltje’ dat meerdere malen bedongen moet worden.

Naast de marathon staat op 23 juli de 100 meter sprint op het programma. Een heel andere discipline, toch zullen diverse deelnemers uitkomen op zowel de sprint als de marathon.

Tussen de sprint en de marathon door hebben rijders uit de regio de mogelijkheid mee te doen aan de Dave van Dam Marathon. In werkelijkheid een halve marathon, want de afstand bedraagt zo’n 20 km of negen volle ronden.

De sprintwedstrijd start om 18:00 uur en voor de KNSB Reggeborgh marathon wordt het startschot gelost om 19:15 uur voor de vrouwen en om 20:30 uur voor de mannen.