Renners regio Utrecht strijden om tal van districtstitels

Wielrennen Hans van Ommeren

Meer dan tien titels zijn er maandag te vergeven bij de kampioenschappen wielrennen van district Midden. Vanaf 8.30 uur tot pakweg 20.00 uur wordt er vrijwel continu gekoerst op het clubparkoers van wielervereniging Eemland in Amersfoort. De vrouwen van de districten Midden en Oost strijden die dag om het regiokampioenschap.

Was de Nedereindseberg, met De Volharding en Het Stadion als organisatoren, in Utrecht jarenlang het decor van de districtskampioenschappen, vorig jaar nam wv Eemland de rol van gastheer op zich en doet dat ook dit jaar.

Het klapstuk is de koers van de eliterenners en beloften om 15.00 uur. Zij moeten de langste afstand, 80 kilometer, afleggen. Op de voorlopige deelnemerslijst prijkt ook de naam van Martin van de Pol uit Amerongen die enkele jaren geleden zwaar geblesseerd raakte tijdens een schaatsmarathon. Wielrennen, bij De Volharding, is voor hem onderdeel van revalidatie.

De vrouwen vertrekken om 13.15 uur voor 60 kilometer. De grootste categorie renners in Nederland, de sportklassers en amateurs, bijten al om 8.30 uur de spits af.

Door de aanwezigheid van veel sterke, voormalige eliterenners mag er een hevige strijd om de podiumplaatsen verwacht worden.  De toegang tot sportpark Zielhorst waar het wielerparkoers gelegen is, is op Tweede Pinksterdag gratis.