Ritchie Daal neemt per direct taken Ty Eriksen over

Honkbal/Softbal

Na overleg met de coaching staf van Pickles UVV en na gesprekken met diverse spelers is besloten het seizoen verder te gaan met Ritchie Daal als manager van Pickles UVV. Aanstaande donderdag om 19.30 uur zal Daal het stokje van Ty Eriksen overnemen in de klassieker Pickles UVV tegen HCAW op het sportpark de Paperclip in Vleuten.

Het eerste Honkbal team van Pickles UVV, uitkomend in de hoofdklasse van de Nederlandse competitie, werkt sinds het seizoen 2017 samen met Ty Eriksen. De Amerikaanse oud honkballer uit de Verenigde Staten en honkbalcoach die in de afgelopen jaren ruime ervaring opdeed als manager van teams en nationale teams in Europa vond in Utrecht een nieuwe uitdaging om in de hoofdklasse van Nederland een representatief team te managen en verder te ontwikkelen.

De start van het seizoen van Pickles UVV was niet gemakkelijk. Ondanks het gegeven dat de kwaliteit van de ploeg beter was dan voorgaande jaren, bleven positieve resultaten uit. Daarvoor zijn meerdere oorzaken aan te wijzen, onder andere een smalle selectie aan werpers, waardoor op cruciale momenten teveel wedstrijden werden verloren.

Een ander belangrijk element was de vonk die niet oversloeg tussen Ty Eriksen en de spelers. “We merken dat de kwaliteit van spelers er wel in zit, maar niet uit de verf komt. Het managen van de ploeg en het uitnutten van de kwaliteit van spelers en het team, kreeg Ty Eriksen niet goed over het voetlicht. De chemie was onvoldoende tussen spelers en coach. We hebben samen in goede harmonie en na gedegen intern overleg besloten de samenwerking te beëindigen”, aldus voorzitter Merijn van Elsäcker van de Utrechtse hoofdklasser.

Ty Eriksen, die ruim 3 maanden de Utrechtse hoofdmacht leidde: “Het is bijzonder jammer dat de samenwerking in de ploeg niet tot positieve resultaten heeft geleid. Maar als de vonk niet overslaat en uiteindelijk er geen voldoende basis is om samen door te gaan, dan is het beter dat we uit elkaar gaan”. Ty Eriksen en Pickles UVV hebben de samenwerking met onmiddellijke ingang stopgezet. Ty Eriksen zal de komende tijd in Utrecht starten met master degree.